Wegovy, køb online uden recept?

0 Comments

Wegovy

Wegovy: hvad er det?

Vil du gerne købe Wegovy uden recept i Danmark? Kliniske undersøgelser har vist, at Wegovy er et effektivt lægemiddel til vægttab. Det er fremstillet af Novo Nordisk og kommer i form af en fyldt pen til ugentlige injektioner.

Det virker ved at reducere appetitten. Bruges sammen med en fornuftig kostplan og regelmæssig motion, kan det hjælpe med vægttab.

Det fås på recept til personer med et BMI på 30 eller derover eller til personer, der lider af vægtrelaterede sygdomme.

Erstatter Ozempic Wegovy?

Wegovy har den samme aktive ingrediens (Semaglutid) som Ozempic. Begge er injicerbare stoffer, der hjælper dig med at tabe dig.

Ozempic kan i modsætning til Wegovy kun bruges til behandling af diabetes. Det gives dog nogle gange off-label til vægttab, da det indeholder det samme kemikalie. På den anden side kræver Wegovy ikke en uofficiel recept, da det er blevet godkendt til vægttab.

Sådan virker Wegovy.

Lægemidlet reducerer sult, hvilket er en af dets virkninger. Det indebærer en reduktion af kalorierne, hvilket resulterer i et langsomt, men stabilt vægttab.

Semaglutid er en GLP-1-agonist, en type lægemiddel, der bruges til behandling af diabetes. Den slankende pille Saxenda er meget lig dette lægemiddel. Disse lægemidler er effektive, fordi de stimulerer produktionen af et hormon kaldet GLP-1. Fornemmelsen af sult påvirkes af dette hormon.

Fordøjelsen og tømningen af mavesækken bremses af øgede niveauer af GLP-1. Når man er mæt i længere tid, spiser man mindre. Det fører til en gradvis reduktion i vægten over tid.

Forklar fordelene.

Ud over vægttab inkluderer andre potentielle fordele ved behandlingen:

 • lavere glukoseniveauer
 • øget stolthed og tillid til egne evner
 • forekomsten af kroniske sygdomme som hjertesygdomme og slagtilfælde reduceres takket være øget mobilitet.
 • Forbedret psykologisk velbefindende

Hvem kan få gavn af det?

Kun patienter med et body mass index (BMI) på over eller lig med 30, eller med et BMI på over eller lig med 27, og som også lider af en sygdom, der er forbundet med fedme (såsom type 2-diabetes, forhøjet kolesterol eller forhøjet blodtryk), vil kunne få lægemidlet.

Du må ikke bruge det, hvis :
 • du tidligere har reageret på Semaglutid, du er gravid, eller
 • du ammer, du har en familiehistorie med medullær thyroideacancer (MTC), eller du har multipel endokrin neoplasi type 2 (MEN 2).

Der er en række potentielle bivirkninger, som kan gøre brugen af denne medicin farlig.

 • galdeblæreproblemer
 • pancreatitis, psykisk sygdom eller selvmordstanker i fortiden
 • skjoldbruskkirtelproblemer, såsom en underaktiv eller overaktiv skjoldbruskkirtel.
 • diabetisk retinopati og/eller type 2-diabetes
 • Hjerterytme
 • nyreproblemer
 • lidelser i fordøjelsessystemet (såsom Crohns sygdom)

Før du begynder at købe Wegovy online i Danmark, bør du tale med din læge.

Kan du fortælle mig, hvor meget Wegovy jeg skal tage?

Du starter behandlingen med den mindste effektive dosis på 0,25 mg og øger gradvist til vedligeholdelsesdosis på 2,4 mg over flere måneder.

Hvis jeg er på Ozempic, hvordan kan jeg så skifte til Wegovy?

Det er nemt at skifte fra det ene mærke til det andet, da de begge bruger den samme komponent. De to doseringer er identiske. Wegovys dosis på 0,25 mg er velegnet til personer, der allerede tager 0,25 mg Ozempic.

Når du er færdig med en dosis Ozempic, kan du gå videre til den næste dosis Wegovy. Hvis du lige har taget din 0,25 mg Ozempic-pen, og din næste dosis skal tages om to timer, kan du skifte til Wegovy 0,5 mg.

Hvordan begynder jeg at bruge min Wegovy-pen?

 • En gang om ugen injicerer du en fyldt pen, der indeholder Wegovy.
 • Nålen skal forberedes før hver injektion.
 • Klargøring af nålen
 • Tag dig altid tid til at klargøre nålen korrekt, før du sætter den i pennen.
 • Kontrollér, at navnet og doseringen på nålen er korrekt.
 • Fjern hætten fra pennen, og kontroller, at blækket er farveløst og klart.
 • Brug ikke pennen, hvis den er dugget eller misfarvet.
 • Tjek nålen for lækager, og brug kun en ny nål.
 • Når nålen er klargjort, rives papirfanen af, og nålen skubbes på pennen og drejes, indtil den sidder fast.
 • Fjern beskyttelseshætterne fra nålen. Behold den ydre nålehætte til senere bortskaffelse.

Før du bruger en ny pen til injektion, skal du sikre dig, at flowhastigheden er tilstrækkelig. For at se svaret skal du sætte doseringsindstillingen til 0.

Vejledning: Brug af Wegovy

Når pennen er klar til injektion, skal du give den. Før du bruger Wegovy første gang, bedes du læse den vedlagte patientinformation omhyggeligt.

Instruktioner

Din angivne dosis vises, når du har drejet dosisvælgeren mod stop.

 • Vælg et godt sted til injektionen.
 • Overarmene, overbenene eller maven er egnede injektionssteder.
 • Du kan injicere det samme sted hver uge, men du skal flytte nålen lidt hver gang.
 • Tøv ikke med at stikke dig selv med nålen. Dosistælleren skal være let synlig.
 • Du skal kunne høre eller mærke et klik, når dosistælleren nulstilles til 0 efter at have trykket på og holdt dosisknappen nede.
 • Flyt nålen væk fra din krop.
 • Tryk forsigtigt på det blødende område for at stoppe blodtilførslen.
 • Wegovy-dråber nær spidsen af nålen er almindelige og bør ikke bekymre dig.

Efter hver injektion skal nålen bortskaffes korrekt. Når du har fjernet nålen fra pennen, skal du sætte det ydre dæksel på igen. Brug en beholder til spidse og skarpe genstande til at bortskaffe nålen.

Hvad er de negative virkninger?

At købe Wegovy i Danmark kan have bivirkninger svarende til dem for andre farmaceutiske produkter. Dette er mere sandt end nogensinde i de tidlige faser.

Mulige bivirkninger af Wegovy er:

 • Utilpashed
 • fordøjelsesproblemer oppustethed gas smerter
 • mave- og hovedsmerter
 • hovedpine kvalme opkastning diarré træthed og halsbrand

Når din krop har vænnet sig til medicinen, bør disse symptomer forsvinde. Kontakt dog din læge, hvis nogle af disse bivirkninger fortsætter eller giver dig anledning til bekymring.

Lavt blodsukker (hypoglykæmi) kan forekomme, når du tager Wegovy, hvis du også tager en sulfonylurinstof-baseret diabetisk medicin. Sørg for, at du kender symptomerne på hypoglykæmi, før du bruger denne medicin.

Hvor kan jeg finde Wegovy til salg online?

Vores partnerapotek er der, hvor du kan få Wegovy online. En af vores registrerede læger vil kontrollere din online lægekonsultation, når du har gennemført den. Når recepten er godkendt, sendes medicinen direkte til kunden.

Ofte stillede spørgsmål om køb af Wegovy online

Hvordan kan jeg slippe af med Wegovy korrekt?

Vi giver dig en gul beholder til bortskaffelse af brugte Wegovy-kanyler. Når beholderen er fuld, er det tid til at ringe til kommunen for korrekt bortskaffelse. Selve pennen kan bortskaffes på ethvert apotek.

Hvor skal jeg opbevare Wegovy?

Wegovy-penne skal opbevares i køleskabet mellem 2 og 8 grader Celsius, når de er uåbnede. Dine penne vil ankomme i et temperaturkontrolleret miljø for at forhindre forringelse.

De kan opbevares ved stuetemperatur (ikke over 30 grader Celsius) eller i køleskabet, når de er åbnet. Før man bruger en opløsning, er det vigtigt at kontrollere dens farve.

Hvordan er Wegovy en forbedring i forhold til Saxenda?

Du skal begynde at tage Wegovy dagen efter din sidste dosis Saxenda.

Hvor længe skal jeg vente, før jeg ser resultater med Wegovy?

Omfanget af resultaterne vil afhænge af en række faktorer. Fire uger efter behandlingsstart vil størstedelen af patienterne se en forskel. Det kan tage længere tid for nogle mennesker.

Skal jeg tage Wegovy sammen med mad?

Det er ikke nødvendigt at tage Wegovy sammen med mad.

Kan Wegovy bruges som en del af en ketogen diæt?

Den ketogene diæt er en diæt med lavt kulhydratindhold og højt fedtindhold. Wegovy kan bruges sikkert af folk, der følger en ketogen diæt uden at forårsage uønskede virkninger. Stabile blodsukkerniveauer kan dog kun opnås med konstant klinisk overvågning for at undgå hypoglykæmiske episoder.

Hvor hurtigt vil dine symptomer blive bedre, hvis du begynder at købe Wegovy uden recept?

Individuelle fysiologiske reaktioner på Wegovy spiller også en rolle i den brede vifte af bivirkninger, der rapporteres. I løbet af de første par uger af behandlingen kan patienter bemærke et fald i appetitten og et beskedent vægttab.

Kan Wegovy bruges samtidig med andre lægemidler til vægttab?

Wegovy skal bruges med forsigtighed i kombination med andre vægttabsmediciner. Potentielle lægemiddelinteraktioner bør vurderes af en læge, før en sådan kur påbegyndes.

Er det sikkert for folk med forhøjet blodtryk at tage Wegovy?

Patienter med forhøjet blodtryk kunne tåle Wegovy i kliniske forsøg. Graden af hypertension, komorbiditet og anden medicin skal dog tages i betragtning, når man vurderer hver enkelt patient.

Kan jeg stoppe med at tage Wegovy, hvis jeg har tabt mig nok?

En klinisk vurdering er nødvendig, før du stopper med at købe Wegovy online. Vedligeholdelse af langvarig vægtreduktion kræver undertiden en mere permanent løsning, såsom fortsat farmakologisk brug. Det er muligt at genvinde den tabte vægt efter et pludseligt stop i brugen.

Er det sikkert at bruge Wegovy, hvis du ammer eller bærer et barn?

Der er ikke nok forskning i sikkerheden ved at bruge Wegovy under graviditet eller amning. Kun hvis den forventede fordel ved behandling med Wegovy opvejer den forventede risiko for fosteret eller det nyfødte barn, bør det overvejes.

Skal jeg bruge recept for at købe Wegovy?

Wegovy er receptpligtig medicin, så du skal have en recept for at købe det. På grund af behovet for lægeligt tilsyn er denne medicin kun tilgængelig på recept.

Sammenfattende repræsenterer Wegovy et stort fremskridt i behandlingen af fedme, men det skal evalueres klinisk for at optimere dets fordele og minimere dets risici.. Behandlingens succes og patientens sikkerhed afhænger af en åben kommunikation mellem patienten og hans eller hendes sundhedspersonale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *